Napad na Prajd info centar, reagovao Pašalić

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na Prajd info centar, reagovao Pašalić

Beograd Prajd je saopštio da je Prajd Info Centar napadnut u subotu u 20 sati. Zaštitnik građana traži da se napadači pronađu.
Prajd info centar navodi da je pričinjena materijalna šteta kada je grupa maskiranih napadača šutirajući izlog i vrata, polomla bravu i inventar.
"Izražavamo ozbiljnu zabrinutost povodom eskalacije nasilja prema prostorijama Beograd Prajda i ukazujemo da prema informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa kojima raspolažemo – nikada niko nije odgovarao pred pravdom za prethodnih 10 napada", navedeno je
u saopštenju.
Prajd Info Centar, prostorije Beograd Prajda, su u centralnoj beogradskoj ulici u blizini važnih vladinih institucija.
"Činjenica da se ovakvi napadi dešavaju u centru Beograda jasno ukazuje na realnost u kojoj je LGBT+ zajednica izložena ne samo diskriminaciji već i nasilju koje najčešće prolazi bez zakonskih posledica po počinioce", ocenio je Beograd prajd i pozvao institucije da počinioce identifikuju i da postupaju u skladu sa zakonom.
Reagovanje Pašalića Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je da se diskriminacija i nasilje prema LGBTI zajednici ispoljava u različitim oblicima, do toga da se čak skrnave i zgrade u kojima se nalaze njihova udruženja.
"Kada se odškrinu vrata eksktremističkom i agresivnom delovanju huligana, žtve postaju najranjivije grupe u društvu, među kojima su najčešće žrtve pripadnici LGBTI zajednice. Seksualna orijentacija je lična stvar pojedinca, ali se zaštita prava na različitost tiče svih nas u državi", poručio je Pašalić u pisanom saopštenju.
Pozvao je nadležne da pronađu i sankcionišu one koji su počinili napad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VANDALIZAM U CENTRU BEOGRADA: Napadnut Prajd info centar, reagovao zaštitnik građana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020

Prajd info centar navodi da je pričinjena materijalna šteta kada je grupa maskiranih napadača šutirajući izlog i vrata, polomla bravu i inventar...Beograd Prajd je saopštio da je Prajd Info Centar napadnut u subotu u 20 sati. Zaštitnik građana traži da se napadači pronađu...- Izražavamo ozbiljnu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.