Nakon odrona zbog klizišta, raščišćen put u Bresniku

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon odrona zbog klizišta, raščišćen put u Bresniku

Klizište u Bresniku na padinama Troglava kod Kraljeva, noćas je preseklo lokalni put koji povezuje to selo sa regionalnom saobraćajnicom.
Predsednik Mesne zajednice Ivan Rakić rekao je za RTS da se na put "sručilo oko 50 kubika zemlje i kamenja i da je blokirano oko 300 ljudi, uglavnom staračkih domaćinstava".
Zaobilazni put je, ističe, nekih sedam kilometara dalje, ali je taj put veoma loš. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Najteže je onima u zaseocima Dubočica, Javor i Greda jer je uspon veliki.
"Srećom, jutros nema mraza, nema leda, inače ne bi mogli da dođu do magistrale", rekao je Rakić.
Ekipe preduzeća za puteve u Kraljevu već su krenule na teren.
"Na tom putu smo već intervenisali oko Nove godine, ranija klizišta bila su manja, a uvek ih pokrene topljenje snega i obimne kiše", rekao je za RTS Mirko Vuković, direktor "Puteva" Kraljevo.
Nadležne službe upozoravaju vozače i na opasnost od odrona kamenja i zemlje duž magistralnog puta kroz Ibarsku klisuru, naročito u Bogutovcu, Pivnici, Dobrim Stranama i Polumiru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.