NAJGORI U REGIONU Još jedna svetska lista i još jedno PORAŽAVAJUĆE mesto za Srbiju

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJGORI U REGIONU Još jedna svetska lista i još jedno PORAŽAVAJUĆE mesto za Srbiju

Srbija je na listi najzdravijih zemalja sveta zauzela 74. mesto od ukupno 145 država. Rezultat je posebno poražavajuć kada se uzme u obzir da smo ubedljivo najgore plasirani u poređenju sa državama iz regiona.

Dok se Srbija nalazi na sredini liste (74), zemlje iz regiona su znatno bolje plasirane, pa je tako Slovenija zauzela 25. mesto, Bosna i Hercegovina 34. mesto, Hrvatska 36. mesto, a Makedonija 43. mesto.

Objavljena je svetska mapa korupcije, pogodite gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SRBIJA

PROBLEM BR. 1 ZA MLADE "Popiješ pola litre žestine i OBEZUMIŠ SE, totalno ne znaš gde si"

Lista je formirana tako što je svaka od zemalja sa brojem stanovnika iznad jednog miliona dobila ocenu zdravlja baziranu na faktorima kao što je očekivana životna dob i uzroci smrti i ocenu rizika po zdravlje, u koju su ušli faktori koji bi mogli loše da utiču na zdravlje, poput udela pušača među mladima, broja ljudi sa visokim holesterolom, kao i stepena vakcinacije.

Prvo mesto na listi najzdravijih zemalja je zauzeo Singapur, a slede Italija, Australija, Švajcarska i Japan, dok je najlošij rangiran Svazilend, ispred kojeg su tek nešto bolji Lesoto, Demokratska republika Kongo, Čad i Mozambik, preneo je britanski Independent.

Rezultate istraživanja je objavila agencija Blumberg, koja je pri sastavljanju liste koristila podatke Ujedinjenih nacija, Svetske banke i Svetske zdravstvene organizacije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.