Motociklisti traže niže takse

Izvor: B92, 17.Jul.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motociklisti traže niže takse

Beograd -- Tri meseca posle prvog protesta, oko 1000 motociklista ponovo se okupilo ispred parlamenta, sa zahtevom da se smanje porezi, takse i registracija motocikla.

Iz unije motociklista Srbije poručuju da će sa ovakvim protestima nastaviti sve dok im se ne ispune zahtevi, a kako kažu ne isključuju ni radikalizaciju protesta.

Lepa slika u Beogradu za one koji su se danas našli na ulicama prestonice, ali ova vožnja centralnim ulicama grada, nije imala lep povod.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bio je to protest bajkera iz cele Srbije, za koje je zbog visokih taksi vožnja motora postala luksuz.

Srđan Ilić, osim troškova registracije, za motocikl mora da plati i takse od čak 31 250 dinara. Ono što muči Srđana, kao i ostale bajkere jeste činjenica da vozači višestruko skupljih i po kubikaži jačih kola, plaćaju mnogo manji porez.

Postoje primeri, gde je taksa za motor čak 37 puta veća od one koju plaća vozač recimo fabije ili citroena od oko 1000 kubika. Za motor koji košta 8500 evra kao i ta kola, taksa je skoro 32 000 dinara, a za kola samo 860.

Ovako nesrazmeran odnos, nastao je posle uvođenja takse na luksuz, pri čemu je vožnja motora svrstana u tu kategoriju.

Bajkeri i bajkerke, neki i sa decom, protestnu vožnju počeli su okupljanjem kod Ušća na Novom Beogradu, odakle su se, u koloni uz pratnju policije, uputili ka srpskom parlamentu, prolazeći preko Brankovog mosta i centralnih beogradskih ulica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest motorista

Izvor: Studio B, 17.Jul.2010

Oko hiljadu motorista prodefilovalo je centralnim gradskim ulicama, u znak protesta zbog odluke da se pri registraciji motora plaća taksa na luksuz...Pošto se od njihovog poslednjeg protesta, pre tri meseca, ništa nije promenilo oni su se opet provozali gradom i zaustavljanjem pored svih nadležnih...

Nastavak na Studio B...

Ponovo protest motociklista ispred Skupštine

Izvor: Mondo, 17.Jul.2010

Tri meseca posle prvog protesta, oko 1.000 motociklista ponovo se okupilo ispred Parlamenta, sa zahtevom da se smanje porezi, takse i naknade za registracija motocikala.

Nastavak na Mondo...

PROTEST BAJKERA ZBOG SKUPE REGISTRACIJE

Izvor: Kurir, 18.Jul.2010, 09:24

BEOGRAD - Nekoliko stotina bajkera okupilo se u protestu ispred Narodne skupštine Srbije. Kolona od nekoliko stotina motociklista krenula je juče ujutru u protestnu vožnju od Ušća do Narodne skupštine, zbog visokih cena registracije dvotočkaša. Štrajkači su zahtevali od nadležnih smanjenje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.