Ministarstvo kulture raspisalo konkurs za sufinansiranje medija

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs za sufinansiranje medija

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini, saopštilo je to Ministarstvo.
Kako se navodi na sajtu Ministarstva, za sufinansiranje medijskih sadržaja, odlukom ministra, opredeljeno je 45 miliona dinara.
Namena konkursa je sufinansiranje medijskih sadržaja, koji doprinose istinitom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih.
Sredstva su namenjena i medijskim sadržajima koji doprinose razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi i unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma, navodi se na sajtu Ministarstva.
Konkurs će biti otvoren do 20. septembra ove godine, a pravo učešća na konkursu imaju samo izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre.
Pravo učešća nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda, kao ni pravna lica koja su dobila sredstva na prethodnom konkursu koji je raspisalo Ministarstvo u 2015. godini.
Uslovi konkursa nalaze se na sajtu Ministarstva kulture.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Raspisan konkurs za sufinansiranje medija

Izvor: Akter, 05.Sep.2015

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini, saopštilo je to Ministarstvo..Kako se navodi na sajtu Ministarstva, za sufinansiranje medijskih sadržaja, odlukom ministra, opredeljeno...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.