Medijska koalicija: Ne ograničavati pravo učešća na konkursima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijska koalicija: Ne ograničavati pravo učešća na konkursima

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja upozorila je danas upravu u Sremskoj Mitrovici i Šidu da ne mogu ograničavati pravo učešća na konkursima za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja samo na štampane ili elektronske medije.

U saopštenju se navodi da je Sremska Mitrovica izmenama drugog javnog poziva za sufinansiranje medijskih umanjila iznos sredstava predviđenih za sufinansiranje - umesto 9,5 miliona dinara (5.750.000 za elektronske i 3,5 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za štampane medije) ta lokalna samouprava za sufinansiranje je opredelila samo 3.750.000 dinara za štampane medije.

Opština Šid je u ponovljenom javnom pozivu novac predviđen pozivom - 2,1 milion dinara, opredelila isključivo za elektronske medije.

Koalicija podseća da je Zakonom o javnom informisanju i medijima ; i Pravilnikom o sufinansiranju projekata predviđeno da pravo učešća na konkursu imaju izdavači medija koji su upisani u Registar medija, kao i pravna lica i preduzetnici koji dostave dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija, bez ograničavanja prava učešća samo na štampane ili elektronske medije.

Medijska koalicija, koju čine NS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, podsetila je da neće učestvovati u konkursima koji nisu u skladu sa propisima i da neće predložiti kandidate za komisije u lokalnim samoupravama koje ne poštuju Zakon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zahtev medijske koalicije

Izvor: Akter, 04.Sep.2015

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zatražila je danas od Sremske Mitrovice da konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja usklade sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja...Grad...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.