Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 15:35

Mihajlovićeva sa sindikatima radnika “Ziđina“: Razgovori o kolektivnom ugovoru moraju da se nastave

Razgovori sindikata i kompanije "Ziđin" u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi ugovor, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja se sastala sa predstavnicima sindikata radnika "Ziđin kopera".
Zorana Mihajlović sastala se sa predstavnicima svih reprezentativnih sindikata "Ziđin kopera". Sa njima je razgovarala o uslovima rada i pravima radnika u ovoj kompaniji, saopštilo je ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ministarstvo je tu da razgovaramo, jer razumemo problematiku i prava radnika. Naš cilj je da kompanija dobro radi, a da radnici budu zadovoljni. Razgovori u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi kolektivni ugovor", poručila je Mihajlovićeva.
Predstavnici sindikata upoznali su Zoranu Mihajlović sa trenutnom situacijom, uslovima rada i problemima koje imaju, te potrebom da se što pre potpiše novi kolektivni ugovor, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata rudara Srbije Ziđin Bor, Sindikata Nezavisnost Ziđin Bor, Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Sindikata metalurga Srbije - Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Majdanpek i Sindikalne organizacije Topionica Bor.
Nezadovoljni rezultatima šestomesečnih pregovora sa kompanijom "Srbija Ziđin koper" o novom kolektivnom ugovoru, predstavnici sindikata najavili su juče na konferenciji za novinare ispred direkcije kompanije organizovanje višednevnih protesta zaposlenih počev od ponedeljka, 28. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uskoro novi Kolektivni ugovor za radnike Ziđin kopera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021

Uskoro mora da bude zaključen novi Kolektivni ugovor za kompaniju Ziđin koper Srbija, jer ona mora dobro da radi, a radnici da budu zadovoljni, izjavila je danas na sastanku s predstavnicima sindikata te kineske kompanije potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović...Ona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.