Mihajlovićeva poručila ženama da pokažu svoju snagu

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva poručila ženama da pokažu svoju snagu

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović navodi da borba za jednaka prava žena predugo traje i poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku ravnopravnost sa muškarcima.
Mihajlovićeva je ženama poručila da želi da se ovog 8. marta "završi Dan žena", a da počne godina, dekada i stoleće žena kada će one pokazati svoju snagu i postati ravnopravne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poštovane.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost podsetila je da je prošlo 105 godina od požara u tekstilnoj fabrici "Triangl širtrveist" u Njujorku kada je više od 140 žena nastradalo samo zato što su tražile svoja prava, veće plate i zabranu dečjeg rada.
"Njihovim žrtvama počela je borba sa tadašnjim lošim radnim uslovima za žene, a ta borba i danas traje samo pod velom neravnopravnosti žena u društvu i nejednakih šansi za njih i muškarce", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.
Prema njenim rečima, ta borba predugo traje.
"Danas, u 21. veku, kada se naše žene bore da pomire kapitalizam, tradiciju i moderno društvo, ovog 8. marta želim vam da se borba konačno okonča. Želim da žene ne moraju više da se bore za nešto na šta imaju pravo, za nediskriminaciju i jednaka prava sa muškarcima", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.