Mihajlovićeva i Brnabićeva o radu inspekcija i e-dozvolama

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva i Brnabićeva o radu inspekcija i e-dozvolama

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić razgovarale su o poboljšanju rada inspekcija i implementaciji Zakona o planiranju i izgradnji, u delu izdavanja elekronskih građevinskih dozvola.
Zorana Mihajlović i Ana Brnabić saglasile su se da su unapređenje rada inspekcija, podizanje nivoa kvalifikacija inspektora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i opremanje inspekcijskih službi prioriteti u reformisanju državne uprave, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Mihajlovićeva je posebno ukazala na problem nedovoljnog broja građevinskih inspektora i zaposlenih koji rade na izdavanju e-dozvola i ozakonjenju u pojedinim lokalnim samoupravama, ističući da je rešavanje ovog pitanja uslov efikasne primene Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona i ozakonjenju objekata.
Brnabićeva je rekla da je reforma inspekcijskih službi jedan od prioriteta ministarstva koje vodi, kao i oblast e-uprave.
Rekla je da je namera Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se uvede jedinstveni sistem elektronskog arhiviranja, koji bi uredio i proceduru i nadležnost elektronskog arhiviranja predmeta u objedinjenoj proceduri.
Na sastanku je bilo reči i o aktivnostima zajedničke radne grupe za unapređenje rejtinga Srbije na "Duing biznis" listi, na čijem čelu je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, kao i o saradnji dva ministarstva na reformi katastra i suzbijanju sive ekonomije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.