Mihajlovićeva: Proveriću koji se stanovi daju kao nagrada

Izvor: RTS, 21.Feb.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Proveriću koji se stanovi daju kao nagrada

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će lično proveriti da li je sve u redu sa stanovima koji će biti dodeljeni u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Razlog je veliki broj pritužbi na loše izvedene radove na tim zgradama, koje se nalaze u beogradskom naselju Braća Jerković, pa čak i podnošenje pojedinih krivičnih prijava.
Među glavnim nagradama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je šest stanova u Beogradu – jedan na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju Stepa Stepanović, a četiri u naselju Braća Jerković.

Na molbu novinara da prokomentariše to što je na sajtu Građevinske direkcije Srbije navedeno da su u Ulici Vojvode Vlahovića 53, gde se nalaze ta četiri stana, vodi 49 upravnih postupaka i da su čak građani podneli i krivične prijave zbog sleganja zemljišta, pucanja zidova i sličnog, Zorana Mihajlović je rekla da će tražiti dokumentaciju i proveriti te stanove.
"Mora da se vodi računa koji stanovi se daju. Pogledaću i proveriću", rekla je potpredsednica vlade.
Mihajlovićeva je navela da se često dešava da ima neslaganja u ugovorima kada se vrši kupoprodaja, ali da tu Ministarstvo ne treba da posreduje.
Navela je da podržava nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", koju sprovodi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, sa ciljem smanjenja sive ekonomije.
Kad je reč o stanovima koji su u nagradnom fondu, ministarka predlaže da komisija koja vodi nagradnu igru proveri stanove za koje se Građevinska direkcija opredelila i da utvrdi da li oni odgovaraju standardima nagradne igre.
U slučaju da ta komisija utvrdi da stanovi nisu adekvatni, Građevinska direkcija iz svog fonda, prema njenim rečima, treba da odredi druge stanove za pobednike u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Uzmi račun i pobedi" - "Stanovi novi i ispravni"

Izvor: Mondo, 21.Feb.2017

Posle pritužbi na loše izvedene radove u objektu Padina u "Braće Jerković", u kom će četiri stana biti dodeljena dobitnicima nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, iz Građevinske direkcije uveravaju da su stanovi apsolutno ispravni...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Direktor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.