Mihajlovićeva: Proveriću koji se stanovi daju kao nagrada

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će lično proveriti da li je sve u redu sa stanovima koji će biti dodeljeni u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi". Razlog je veliki broj pritužbi na loše izvedene radove na tim zgradama, koje se nalaze u beogradskom naselju Braća Jerković, pa čak i podnošenje pojedinih krivičnih prijava.

Među glavnim nagradama je šest stanova u Beogradu – jedan na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju Stepa Stepanović, a četiri u naselju Braća Jerković.

Na molbu novinara da prokomentariše to što je na sajtu Građevinske direkcije Srbije navedeno da su u Ulici Vojvode Vlahovića 53, gde se nalaze ta četiri stana, vodi 49 upravnih postupaka i da su čak građani podneli i krivične prijave zbog sleganja zemljišta, pucanja zidova i sličnog, Zorana Mihajlović je rekla da će tražiti dokumentaciju i proveriti te stanove.

"Mora da se vodi računa koji stanovi se daju. Pogledaću i proveriću", rekla je potpredsednica vlade.

Mihajlovićeva je navela da se često dešava da ima neslaganja u ugovorima kada se vrši kupoprodaja, ali da tu Ministarstvo ne treba da posreduje.

Navela je da podržava nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", koju sprovodi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, sa ciljem smanjenja sive ekonomije.

Kad je reč o stanovima koji su u nagradnom fondu, ministarka predlaže da komisija koja vodi nagradnu igru proveri stanove za koje se Građevinska direkcija opredelila i da utvrdi da li oni odgovaraju standardima nagradne igre.

U slučaju da ta komisija utvrdi da stanovi nisu adekvatni, Građevinska direkcija iz svog fonda, prema njenim rečima, treba da odredi druge stanove za pobednike u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 06. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије