Migranti iz centra Beograda izmešteni zbog pritužbi građana

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti iz centra Beograda izmešteni zbog pritužbi građana

Iz centra Beograda jutros je premešteno 109 ilegalnih migranata u prihvatne centre gde su im obezbeđeni lekarski pregled, registracija i smeštaj, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Migranti su premešteni zbog učestalih pritužbi građana u Beogradu na teritoriji opštine Savski venac, u okolini Glavne železničke stanice i Ekonomskog fakulteta, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju.

Kako se dodaje, migranti su izmešteni sa ovih lokacija i zbog pismenog obraćanja dekana Ekonomskog fakulteta upućenog predsednici Vlade i predsedniku Republike Srbije, a zbog, kako se navodi, bezbednosnih rizika i neprijatnosti koje studenti i građani svakodnevno doživljavaju.
Zbog toga je, dodaje se u saopštenju, ministar za rad Zoran Đorđević izdao nalog da zaposleni iz Ministarstva izvrše detaljan uvid u stanje na terenu.
"Nakon izveštaja koji je potom predat, pokrenut je prevoz ovih migranata sa gradskih ulica i njihovo smeštanje u prihvatne centre u kojima je obavljen lekarski pregled, njihova registracija i pruženi su im svi uslovi za humani boravak i normalan život. Akcija je sprovedena u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Upravom za strance, Upravom granične policije i Gradskom opštinom Savski venac", navodi se u saopštenju.
U Ministarstvu kažu da je premeštanje ilegalnih migranata obavljeno jutros u 7.00 časova i do 11.00 časova je ukupno 109 ilegalnih migranata prevezeno sa navedenih lokacija u prihvatne centre bez ijednog incidenta.
"Od ovog broja, bilo je više od 20 maloletnika bez pratnje, kojima će takođe biti pružena sva zaštita po zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima", ističu u Ministarstvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMETAJU GRAĐANIMA: Imigranti izmešteni iz centra

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018

Iz centra Beograda jutros je premešteno 109 ilegalnih imigranata u prihvatne centre...Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija..Tamo su im obezbeđeni lekarski pregled, registracija i smeštaj, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Bura u Nemačkoj: Zračenje...

Nastavak na Mondo...

AKCIJA: Ilegalni migranti smešteni u prihvatne centre!

Izvor: Kurir, 23.Jan.2018, 10:35

Akcija je sprovedena na osnovu naloga ministra za rad Zorana Đorđevića povodom učestalih pritužbi građana zbog velikog broja migranata na opštini Savski venac

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.