Ilegalni migranti iz centra Beograda izmešteni u prihvatne centre

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilegalni migranti iz centra Beograda izmešteni u prihvatne centre

Izmešteno 109 migranata

Iz centra Beograda jutros je premešteno 109 ilegalnih migranata u prihvatne centre gde su im obezbeđeni lekarski pregled, registracija i smeštaj, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pročitajte i:

Povodom učestalih pritužbi građana zbog velikog broja migranata u delovima Beograda na teritoriji opštine Savski venac, u okolini glavne železničke stanice i Ekonomskog fakulteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i na pismeno obraćanje dekana Ekonomskog fakulteta upućeno i predsednici Vlade i predsedniku Republike Srbije zbog bezbednosnih rizika i neprijatnosti koje studenti i građani svakodnevno doživljavaju, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izdao je nalog da zaposleni iz Ministarstva izvrše detaljan uvid u stanje na terenu.

Nakon izveštaja koji je potom predat, pokrenut je prevoz ovih migranata sa gradskih ulica i njihovo smeštanje u Prihvatne centre u kojima je obavljen lekarski pregled, njihova registracija i pruženi su im svi uslovi za humani boravak i normalan život.  Akcija je sprovedena u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Upravom za strance, Upravom granične policije i gradskom opštinom Savski venac.

Aktivnost je realizovana jutros u 7 časova i do 11 časova je ukupno 109 ilegalnih migranata prevezeno sa navedenih lokacija u Prihvatne centre bez ijednog incidenta. Od ovog broja, bilo je više od 20 maloletnika bez pratnje, kojima će takođe biti pružena sva zaštita po zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima. Za koordinatora ovih aktivnosti određen je Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu.

Ministarstvo će nastaviti da dalje radi na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju njihovog smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana. Ovim putem ministar još jednom zahvaljuje svim učesnicima na izuzetno profesionalnom i ljudskom odnosu prema migrantima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.