MUP i UNHCR za unapređenje nacionalnog azilnog sistema

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP i UNHCR za unapređenje nacionalnog azilnog sistema

MUP Srbije i Predstavništvo UNHCR-a u našoj zemlji pojačaće saradnju u oblasti unapređenja nacionalnog azilnog sistema, u skladu sa međunarodnim standardima i Akcionim planovima za Poglavlja 23 i 24, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra Stefanovića i novog šefa Predstavništva UNHCR Hansa Fridriha Šodera.
Kako je saopšteno iz MUP-a, Stefanović i Šoder su razgovarali o dugogodišnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnji ministarstva i UNHCR-a u oblasti naturalizacije izbeglica, borbe protiv trgovine ljudima, upisa u matične knjige i pribavljanja ličnih dokumenata za Rome i druge u riziku od apatridije, prenosi Tanjug.
Ističući da Srbija bolje postupa prema izbeglicama i tražiocima azila nego neke druge zemlje u regionu, Šoder je rekao da je UNHCR spreman da nastavi da pruža snažnu podršku Srbiji da adekvatno odgovori na narastajući priliv izbeglica.
Podseća da je UNHCR, od 1992. godine, uložio više od 500 miliona evra za pomoć Srbiji u pružanju zaštite i integraciji izbeglica, drugih raseljenih lica i lica bez državljanstva.
Stefanović i Šoder su, takođe, zabrinuti zbog pravnih i humanitarnih potreba sve većeg broja izbeglica iz Sirije, Avganistana, Iraka, Eritreje i Somalije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.