MUP i Aerodrom potpisali Sporazum o saradnji

Izvor: RTS, 08.Feb.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP i Aerodrom potpisali Sporazum o saradnji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević potpisali su Sporazum o saradnji, koji je potpredsednik vlade i ministar policije ocenio kao prvi značajan korak u uspostavljanju nove bezbednosti na aerodromu.
"To podrazumeva da ćemo imati više kontrole, više metal detektora, više mobilnih detektora, ali i donaciju koju MUP dobija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a sastoji se od robotskog kompleksa, anti-bombing odela veoma visoke vrednosti, oko pola miliona evra, vozilo koje će MUP koristiti za potrebe stanice na aerodromu i nekoliko službenih pasa koji će se koristiti u otkrivanju potencijalnih eksplozivnih naprava", rekao je Stefanović posle potpisivanja sporazuma.

Prema njegovim rečima, učinjeno je dosta da se unapredi kapacitet MUP-a na aerodromu, ali je urađeno dosta i na razmišljanju kako zajednički policija i aerodromsko obezbeđenje zajedno rade na tome da oko pet miliona putnika koji godišnje prođu kroz Srbiju, bude potpuno sigurno, kao i da se garantuje sigurnost čitave zemlje.
"Aerodrom je u većini zemalja jedna od tačaka na koju posebno treba da se obrati pažnja, a posle terorističkih napada u Briselu, moramo posebnu pažnju da obratimo na izazove koji mogu postati pretnja našoj zemlji. Zbog toga, ovo je značajan korak koji smo uradili u poslednjih godinu dana, ali to nije kraj, mi nastavljamo sa saradnjom", rekao je Stefanović.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević rekao je da je preduslov za taj sporazum bio da aerodrom ima dobre poslovne rezultate, te da u januaru ima povećanje putnika za 14 odsto, u odnosu na prošli januar, te da će aerodrom imati više od pet miliona putnika ove godine.
Vlaisavljević ističe da aerodrom, zajedno sa MUP-om vodi integrisani sistem bezbednosti vrlo uspešno, te da je ulaganje aerodroma "Nikola Tesla" u kontekstu bezbednosti i u prošloj i u ovoj godini bilo više od pet miliona evra.
Prema njegovim rečima, aerodrom će takođe nabaviti sistem za borbu protiv dronova, i to pre letnje sezone.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.