Litiji u Podgorici 29. februara pridružiće se i patrijarh Irinej

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litiji u Podgorici 29. februara pridružiće se i patrijarh Irinej

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog i Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama Podgorice 29. februara. Kako kaže Amfilohije, to će biti nastavak litija za odbranu svetinja.
U intervjuu za televiziju Hram, mitropolit Amfilohije je izjavio da je "Crkva i dalje na raspeću".

"Crkva je i dalje na raspeću, ali je i svedok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nosilac sile Hristovog vaskrsenja, koje svedoči čitavom svetu, a koje je naša jedina nada, dok je post, koji se približava, priprema svake duše za sretanje sa Hristom Gospodom", rekao je Amfilohije, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska na svom sajtu.
Poručuje da se "vera probudila": "Vjera se i probudila kod nas jer su ovdje prisutni živi svjedoci živoga Boga – Svetitelji Božiji".
Na najavljenoj litiji 29. februara učestvovaće i srpski patrijarh Irinej i mitropolit kijevski Onufrije sa četvoricom svojih episkopa, što će, prema rečima Amfilohija, biti i nastavak litija za odbranu svetinja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh srpski Irinej ide u Podgoricu: Predvodiće litiju 29. februara

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2020

Amfilohije je najavio proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog 29. februara i Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak srpskog patrijarha Irineja i mitropolita...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.