Patrijarh srpski Irinej ide u Podgoricu: Predvodiće litiju 29. februara

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2020, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh srpski Irinej ide u Podgoricu: Predvodiće litiju 29. februara

Amfilohije je najavio proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog 29. februara i Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak srpskog patrijarha Irineja i mitropolita Kijevskog Onufrija sa arhijerejima.U intervjuu za televiziju "Hram", on je, između ostalog, kazao da je Crkva "i dalje na raspeću ali da je i svedok i nosilac sile Hristovog Vaskrsenja, a koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je naša jedina nada".Pročitajte još - "Mila zovem izdajnikom jer je KiM predao razbojniku Tačiju, narod je vaskrsnuo, idemo do pobede": Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije o protestima i Crnoj GoriAmfilohije je najavio proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog 29. februara i Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama Podgorice od Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja do manastira Svetog Simeona na Nemanjinoj obali.Dodao je da će na litiji učestvovati i srpski patrijarh Irinej i mitropolit Kijevski i sve Ukrajine Onufrije sa četvoricom svojih episkopa, što će, po njegovim rečima, biti i nastavak litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Patrijarh Irinej će predvoditi litiju 29.februara u Podgorici

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2020

PODGORICA - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej predvodiće 29. februara litiju ulicama Podgorice povodom praznika Svetog Simeona Mirotočivog, najavio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.