Patrijarh Irinej 29. februara na litijama u Podgorici

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Patrijarh Irinej 29. februara na litijama u Podgorici"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak srpskog patrijarha Irineja.

Kao i mitropolita Kijevskog Onufrija sa arhijerejima.

U intervjuu za televiziju "Hram", on je, između ostalog, kazao da je Crkva "i dalje na raspeću ali da je i svedok i nosilac sile Hristovog Vaskrsenja, a koje je naša jedina nada".

Amfilohije je najavio proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog 29. februara i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama Podgorice od Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja do manastira Svetog Simeona na Nemanjinoj obali.

Dodao je da će na litiji učestvovati i srpski patrijarh Irinej i mitropolit Kijevski i sve Ukrajine Onufrije sa četvoricom svojih episkopa, što će, po njegovim rečima, biti i nastavak litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amfilohije: Patrijarh dolazi na litiju u Podgorici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak srpskog patrijarha Irineja i mitropolita Kijevskog Onufrija sa arhijerejima...U intervjuu za televiziju "Hram", on je, između ostalog, kazao da je Crkva "i dalje na raspeću ali da je i svedok...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.