Izvor: RTS, 04.Maj.2021, 19:25

Kopaonik kao Alpi, skijanje i u maju

Zimska turistička sezona zvanično je na Kopaoniku završena 18. aprila. Zbog vremenskih prilika, pre svega snega, skijalište i hoteli ponovo su otvoreni tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, pridržavajući se svih epidemijskih mera. Skijanje u maju u Evropi je inače privilegija samo onih koji posećuju ski-centre u alpskim zemljama, na glečerima, na visini od preko 3.000 metara. Ta prilika ovih dana pružena je gostima Kopaonika.
Na prolećnom snegu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Kopaoniku trenutno uživa oko 3.000 turista. Pored domaćih gostiju, tu su i posetioci iz Makedonije, Crne Gore i Italije.

Utabanog snega na stazama ima dvadesetak centimetara, što je dovoljno za prolećno skijanje. Radi i bob na šinama i ski-vrtić.
"Zahvaljujući snežnim uslovima, ovo je prvi put da Skijalište Srbije u maju otvori svoja skijališta. Trenutno u Ski-centru Kopaonik rade tri instalacije: Karaman greben, Pančićev vrh i Krst i pet staza", kaže Darko Jovanović, rukovodilac Ski-centra Kopaonik.
Hotelijeri su delili praznične poklone, a organizovano je takmičenje za najlepše uskršnje jaje na Kopaoniku.
Za sve one koji žele da panoramski razgledaju Kopaonik, radi žičara Pančić-ekspres.
Za deset minuta vožnje stiže se do najvišeg vrha ove planine, na 2.017 metara nadmorske visine, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ova planina oborila je sve rekorde posećenosti tokom praznika: Dnevno oko 30.000 gostiju FOTO

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 08:27

Tokom pet prazničnih dana planina Zlatibor oborila je sve rekorde posećenosti. Na ovoj turističkoj destinaciji dnevno je boravilo oko 30.000 gostiju, najviše domaćih posetilaca, ali i turista iz regiona Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Smeštajni kapaciteti u hotelskoj i privatnoj režiji bili su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.