Klima-uređaji u Skupštini Srbije

Izvor: B92, 29.Avg.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klima-uređaji u Skupštini Srbije

Beograd -- Poslovi na klimatizaciji Doma Narodne skupštine su završeni i poslanici će 31. avgusta raditi u rashlađenim prostorijama.

Zamenik sekretara Skupštine Srbije Milan Brzaković rekao je da će uređaji rashlađivati prostorije poslaničkih grupa, dela službe čiji je rad vezan za plenarne sednice i novinarsku sobu i da je do ponedeljka preostalo da se urade sitniji, građevinsko-zanatski radovi kao što je "završna obrada svih tih instalacija u smislu zaštite i smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnosti sagledavanja uređaja sa glavnih fasada".

Taj posao, procenio je Brzaković, biće okončan u toku sedmice ili najkasnije sledećeg vikenda.

On je naveo da majstori užurbano rade i na rekonstrukciji i adaptaciji postojećeg, starog klima-sistema, koji opslužuje prostor velike sale u kojoj se održavaju plenarne sednice i sobu centralne tehničke režije, ali da zbog obimnosti taj posao neće biti završen do 31. avgusta.

Brzaković je ponovio da će troškovi opreme i ugradnje tzv "split sistema", koji rashlađuje poslaničke klubove i delove skupštinskih službi, iznositi oko 10,5 miliona dinara, a troškovi rekonstrukcije i adaptacije postojećeg klima-sistema velike sale skoro 20 miliona dinara.

Dom Narodne skupštine je zaštićen kao spomenik kulture i predviđena rešenja klimatizacije rađena su uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završeni radovi na uvođenju klime u Skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2009

BEOGRAD - Poslovi na klimatizaciji Doma Narodne skupštine su završeni i poslanici će 31. avgusta, za kada je zakazan dan za glasanje, raditi u rashlađenim prostorijama, izjavio je danas zamenik sekretara Skupštine Srbije Milan Brzaković...Privremeno rešenje..U izjavi Tanjugu krajem jula meseca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.