Subota, 29.08.2009.

12:42

Klima-uređaji u Skupštini Srbije

Poslovi na klimatizaciji Doma Narodne skupštine su završeni i poslanici će 31. avgusta raditi u rashlađenim prostorijama.

Izvor: Tanjug

Default images

Zamenik sekretara Skupštine Srbije Milan Brzaković rekao je da će uređaji rashlađivati prostorije poslaničkih grupa, dela službe čiji je rad vezan za plenarne sednice i novinarsku sobu i da je do ponedeljka preostalo da se urade sitniji, građevinsko-zanatski radovi kao što je "završna obrada svih tih instalacija u smislu zaštite i smanjenja mogućnosti sagledavanja uređaja sa glavnih fasada".

Taj posao, procenio je Brzaković, biće okončan u toku sedmice ili najkasnije sledećeg vikenda.

On je naveo da majstori užurbano rade i na rekonstrukciji i adaptaciji postojećeg, starog klima-sistema, koji opslužuje prostor velike sale u kojoj se održavaju plenarne sednice i sobu centralne tehničke režije, ali da zbog obimnosti taj posao neće biti završen do 31. avgusta.

Brzaković je ponovio da će troškovi opreme i ugradnje tzv "split sistema", koji rashlađuje poslaničke klubove i delove skupštinskih službi, iznositi oko 10,5 miliona dinara, a troškovi rekonstrukcije i adaptacije postojećeg klima-sistema velike sale skoro 20 miliona dinara.

Dom Narodne skupštine je zaštićen kao spomenik kulture i predviđena rešenja klimatizacije rađena su uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: