Inspektori kontrolisali CarGo i Cammeo vozače, podnete prijave

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori kontrolisali CarGo i Cammeo vozače, podnete prijave

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda saopštio je da su inspektori drumskog saobraćaja uz asistenciju Komunalne milicije izvršili 17 vanrednih inspekcijskih nadzora subjekata koji uslugu prevoza pružaju posredstvom "Car Go" i "Cammeo" mobilnih aplikacija, a nisu registrovani za taksi prevoz putnika.
Saobraćajni inspektori Sekretarijata doneli su 17 rešenja o oduzimanju vozila, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beoinfo.

"Prekršajnom sudu u Beogradu podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, Privrednom sudu u Beogradu podneto je 17 prijava za privredni prestup, dok su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete tri krivične prijave protiv lica koja su ometala postupajuće inspektore u vršenju službene dužnosti", navodi se u saopštenju Sekretarijata.
Sekretarijat je istakao da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju dosledno primenjuje od 6. novembra 2018. godine, kada je počela primena njegovih izmenjenih odredbi.
Ipak, u saopštenju se podseća da je saobraćajna inspekcija samo prva u nizu nadležnih organa koji postupaju prema neregistrovanim subjektima za taksi prevoz. Rezultat tog postupanja zavisi od sinhronizovanog delovanja drugih nadležnih organa, zaključuje se u saopštenju.
Nezadovoljni radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, beogradski taksisti su i danas od 13 do 15 sati bili u protestnoj vožnji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.