Sekretarijat: 17 vanrednih nadzora neovlašćenih taksista

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretarijat: 17 vanrednih nadzora neovlašćenih taksista

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda saopštio je da su inspektori drumskog saobraćaja uz asistenciju pripadnika Komunalne milicije izvršili "17 vanrednih inspekcijskih nadzora subjekata koji uslugu prevoza pružaju posredstvom "Car Go" i "Cammeo" mobilnih aplikacija, a nisu registrovani za taksi prevoz putnika".
Kako prenosi Beonfo, saobraćajni inspektori Sekretarijata "doneli su 17 rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o oduzimanju vozila, Prekršajnom sudu u Beogradu podneto je 17 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, Privrednom sudu u Beogradu podneto je 17 prijava za privredni prestup, dok su Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete tri krivične prijave protiv lica koja su ometala postupajuće inspektore u vršenju službene dužnosti".
Sekretarijat ističe da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju dosledno primenjuje od 6. novembra 2018. godine, kada je počela primena njegovih izmenjenih odredbi, ali podseća da je "saobraćajna inspekcija samo prva u nizu nadležnih organa koji postupaju prema neregistrovanim subjektima za taksi prevoz, a rezultat tog postupanja zavisi od sinhronizovanog delovanja drugih nadležnih organa".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Inspektori kontrolisali CarGo i Cammeo vozače, podnete prijave

Izvor: RTS, 02.Okt.2019

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda saopštio je da su inspektori drumskog saobraćaja uz asistenciju Komunalne milicije izvršili 17 vanrednih inspekcijskih nadzora subjekata koji uslugu prevoza pružaju posredstvom "Car Go" i "Cammeo" mobilnih aplikacija, a nisu registrovani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.