I „Delta tužila Makedoniju

Izvor: Press, 26.Nov.2010, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „Delta" tužila Makedoniju

„Delta holding" je primoran da preko suda traži zaštitu svoje investicije u Makedoniji. „Delta" je još 2006. godine sa vladom Makedonije postigla dogovor o kupovini zemljišta za gradnju šoping-mola u centru Skoplja U ugovorenom roku „Delta" je uplatila predviđenu naknadu za zemljište, posle čega je i Javno pravobranilaštvo u Skoplju izdalo mišljenje da nema pravnih prepreka za prodaju građevinske parcele.
Međutim, potpuni preokret >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nastao je kada je promenjena Vlada u Skoplju.
- Nova politička garnitura, iz druge stranke, jednostrano i bez obrazloženja odlučila je da posle nekoliko meseci raskine ugovor.
O raskidu ugovora saznali smo iz medija. Iz medija smo saznali i za navodne razloge za raskid ugovora koji su potpuno neodrživi, zbog čega smo pokrenuli sudski postupak koji i dalje traje - objašnjavaju u „Delti".
Sudske instance u Makedoniji, osnovni i apelacioni sud, do sada su se stavljale na stranu makedonske vlade. Trenutno se vodi upravni spor, a u „Delti" kažu da će postupak nastaviti i pred Vrhovnim sudom Makedonije. Samo u ovaj objekat „Delta" je nameravala da investira više od 60 miliona evra, a ukupno u Makedoniji za dve godine više od 110 miliona.
„Delta" traži zaštitu svojih prava preko suda u Makedoniji, baš kao i „Svislajon", o čijem slučaju je Press juče pisao. „Svislajonu" su, kako tvrde, mimo propisa, oduzete akcije fabrike „Agroplod" iz Resena, koju je kompanija Rodoljuab Draškovića svojevremeno kupila.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I „Delta" tužila Makedoniju

Izvor: S media, 26.Nov.2010

„Delta holding" je primoran da preko suda traži zaštitu svoje investicije u Makedoniji. „Delta" je još 2006. godine sa vladom Makedonije postigla dogovor o kupovini zemljišta za gradnju šoping-mola u centru Skoplja...U ugovorenom roku „Delta" je uplatila predviđenu naknadu za zemljište,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.