Grupa novinarki osudila nasilje nad koleginicama

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa novinarki osudila nasilje nad koleginicama

Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" najoštrije je osudila naslovnu stranu "Ilustrovane politike" od 11. decembra, jer smatraju da je ona daleko ispod, kako kažu, minimuma profesionalnih i etičkih standarda i da predstavlja seksistički, mizogini napad na Ljiljanu Smajlović.
U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je njihov stav da ovakav odnos prema koleginici Smajlović jeste nedvosmislen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čin nasilja prema ženi, i da kao novinarke, žene i osobe koje se bave ovim problemom imaju dužnost da reaguju principijelno.
Grupa konstatuje i da su protekloj nedelji svi politički akteri i njihove pristalice pali na testu poštovanja žena i rodne ravnopravnosti.
"Tu mislimo i na seksističke komentare i pretnje na račun Barbare Životić, izveštačice Studija B", navodi se u saopštenju.
Grupa je pozvala sve aktere u političkom i javnom životu da se uzdrže od nekontrolisanog gneva i seksistčkih ispada.
U suporotnom, poručuju, seksizam divlja, narasta i nijedna žena u javnom i privatnom prostoru neće biti pošteđena ni sigurna.
Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" oformljena je na inicijativu UN Programa za razvoj u Srbiji i Fonda B92, sa ciljem da poboljša kvalitet izveštavanja o nasilju, ali i da prati i reaguje na problematične medijske sadržaje u ovoj oblasti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.