Gazela” dobila novo dekorativno osvetljenje

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gazela” dobila novo dekorativno osvetljenje

Na mostu "Gazela" pušteno je u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje. Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.
Vesić je naveo da su reflektori postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta "Gazela".

Osvetljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti", rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.
Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora, rekao je Vesić.
"Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnosnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji", naveo je Vesić.

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta "Gazela" izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.
"Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara", istakao je Vesić.
Kako je ocenio zamenik gradonačelnika, "osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenja dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima". 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osvetljena Gazela - 700 reflektora, crvena, zelena, plava...

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018

Na mostu "Gazela" večeras je pušteno u rad dekorativno osvetljenje tako što su na konstrukciji mosta postavljeni reflektori sa LED tehnologijom u tri boje - crvenoj, zelenoj i plavoj, a osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora, saopštio je Gradski sekretarijat...

Nastavak na N1 televizija...

Novo dekorativno osvetljenje na „Gazeli”

Izvor: Danas, 10.Nov.2018

Na mostu „Gazela” večeras je pušteno u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje. Članak Novo dekorativno osvetljenje na „Gazeli” se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.