Fizički fakultet sumnjiči naučnika za falsifikat

Izvor: Blic, 23.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fizički fakultet sumnjiči naučnika za falsifikat

Fizički fakultet u Beogradu podneo je prijavu protiv Stefana Vlajkovića zbog falsifikovanja dokumenta na osnovu kojeg je, kako navode, dobio stipendiju Fonda za mlade talente.

Prijavu protiv Vlajkovića podneo je prodekan za nastavu Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović, koji kaže da njihov bivši student na fakultetu položio samo sedam ispita, a da je u dokumentu naveo 25.

- Rodila se sumnja pa sam od Fonda zatražio na uvid dokumente koje je Vlajković podneo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zaključili smo da je napravio dokument koji mu odgovara. Ovo nije samo falsifikat, već prevara - kaže Dojčinović.

Dojčinović ukazuje da je o tome obavestio Fond, da je policiji podneo prijavu protiv Vlajkovića i da je na fakultetu pokrenut disciplinski postupak.

Vlajković, koji je postao poznat javnosti po inicijativi za uključivanje Srbije u projekat izrade satelita, demantuje da je bilo šta radio protiv zakona.

- Sa osnovnih studija sam prvo otišao u letnju školu i Cirihu, položio razliku u ispitima i na osnovu toga upisao doktorske studije. Na osnovu toga sam i dobio stipendiju Fonda. Fizički fakultet sam obavestio da sam postao asistent na Tehnološkom institutu u Cirihu, tako da ne znam o čemu je reč - kaže Vlajković.

Povezane vesti: Mladi naučnik pokrenuo sajt o srpskom satelitu koji će lansirati NASA Mladić iz Vrnjačke Banje ubedio NASA da 2015. lansira mali satelit "made in Serbia"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.