Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 21:14

FDU ima novi studijski program za ljubitelje video-igara, animacije i vizuelnih efekata

Vizuelni efekti, animacija i gejm art - novi je studijski program na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Konkurs za prijemni ispit u junu je raspisan, a upis prve generacije studenta očekuje se u julu.
Nova katedra, savremeno opremljen kabinet, vrhunski uslovi rada za predviđenih dvadeset studenata. Na novom programu radilo se nekoliko godina uz podršku kompanija koje se bave animacijom, vizuelnim efektima i video-igrama.

Fakultetu dramskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umetnosti podrška kao i nagrada "Epik Mega Grant" stigla je od vodeće svetske kompanije iz oblasti interaktivnih umetnosti i 3D tehnologija "Epik Gejmsa".
"Ova nam je oblast falila u visokom školstvu, iako imamo razvijenu privredu koja se bavi tim oblastima - specijalnim efektima, animacijom, kao i gejmingom. Falila nam je podrška u edukaciji visokog školstva. Uz podršku Ministarstva prosvete i direktno kabineta predsednice Vlade, uspeli smo da dobijemo i nova radna mesta i novi budžet da kreiramo novi program", kaže profesor Miloš Pavlović, dekan FDU.
Na prvoj godini studenti će se upoznavati sa animacijom, vizuelnim efektima, gejm artom ali i dramskom i likovnom umetnošću. U drugoj se usmeravaju ka svojim afinitetima, u trećoj uče napredne tehnike i najsavremenije metode stvaranja. U četvrtoj godini rade složen zajednički rad.
"Najbolji kandidati za nas su oni koji vole da igraju video-igre, koji vole da gledaju animirane filmove, koji vole da gledaju filmove sa puno vizuelnih efekata, sa čudovištima i sličnim stvarima, a pritom ih interesuje kako je to napravljeno. Sva ona deca koja vole da sede za kompjuterom su stvarno idealni kandidati za nas", ističe profesorka Mina Cvetinović Pavkov.
Predaja dokumenata će biti 15. i 16. juna, a prijemni počinje 25. juna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.