[EKSKLUZIVNO] Premijera najvećeg FPV drona kompanije PRDC do sada: Mantis sa minom kalibra 120 milimetara

Izvor: TangoSix.rs, 01.Mar.2024, 16:26

[EKSKLUZIVNO] Premijera najvećeg FPV drona kompanije PRDC do sada: Mantis sa minom kalibra 120 milimetara

Kako su za Tango Six kazali iz kompanije PRDC, pre nekoliko dana izveli su bojevi test nove FPV (First Person View) letelice pod nazivom Mantis. Mantis predstavlja evoluciju u veličini projekta Odonat koji je premijerno prikazan na sajmu UMEX u Abu Dabiju.
– Mantis je dron-kamikaza naoružan minom kalibra 120 milimetara sa dronskim upaljačem. Ukupna poletna masa letelice je 40 kilograma, operator njome može da upravlja na daljinama od 5 do 15 kilometara.
Ovo je još >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << jedan proizvod u našoj paleti kamikaza. Do sada su predstavljene letelice naoružane minama kalibra 60 i 81 milimetar. Planiramo da nastavimo i sa razvojem razlicitiš veličina jednokratnih i višekratnih dronova kao sto je IKA bombarder serija. – kazao je za Tango Six suosnivač kompanije PR-DC Miloš Petrašinović.
Mantis u letu / Foto: PR-DC Kako je Tango Six izvestio u januaru sa sajma UMEX-u u Abu Dabiju, kompanija PR-DC tada je izložila četiri besposadne letelice, od koje dve premijerno: Ika Bombarder, Kamikaze 60 (ODONAT) i 81 mm (KAM-81) i novi proizvod, dron-metu koji je nazvan GANNET. Kompanija je tada najavila i proširenje svog postrojenja u Šimanovcima.
Pogledajte snimak testiranja letelice Mantis:

 
The post [EKSKLUZIVNO] Premijera najvećeg FPV drona kompanije PRDC do sada: Mantis sa minom kalibra 120 milimetara appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

NOVA KAMIKAZA DOMAĆE PROIZVODNJE! Premijera najvećeg FPV drona kompanije PR-DC do sada: MANTIS sa minom kalibra 120 milimetara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024

Letelica ima ozbiljnu razornu moć...Pre nekoliko dana, kompanija PR-DC izvela je bojevi test nove FPV (First Person View) letelice pod nazivom Mantis, koja predstavlja evoluciju u veličini projekta Odonat koji je premijerno prikazan na sajmu UMEX u Abu Dabiju...- Mantis je dron-kamikaza naoružan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.