NOVA KAMIKAZA DOMAĆE PROIZVODNJE! Premijera najvećeg FPV drona kompanije PR-DC do sada: MANTIS sa minom kalibra 120 milimetara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 19:38

NOVA KAMIKAZA DOMAĆE PROIZVODNJE! Premijera najvećeg FPV drona kompanije PR-DC do sada: MANTIS sa minom kalibra 120 milimetara (VIDEO)

Letelica ima ozbiljnu razornu moć.

Pre nekoliko dana, kompanija PR-DC izvela je bojevi test nove FPV (First Person View) letelice pod nazivom Mantis, koja predstavlja evoluciju u veličini projekta Odonat koji je premijerno prikazan na sajmu UMEX u Abu Dabiju.

- Mantis je dron-kamikaza naoružan minom kalibra 120 milimetara sa dronskim upaljačem. Ukupna poletna masa letelice je 40 kilograma, operator njome može da upravlja na daljinama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 5 do 15 kilometara. Ovo je još jedan proizvod u našoj paleti kamikaza. Do sada su predstavljene letelice naoružane minama kalibra 60 i 81 milimetar. Planiramo da nastavimo i sa razvojem razlicitiš veličina jednokratnih i višekratnih dronova kao sto je IKA bombarder serija. - kazao je suosnivač kompanije PR-DC Miloš Petrašinović.

U januaru, sa sajma UMEX-u u Abu Dabiju, kompanija PR-DC je izložila četiri besposadne letelice, od koje dve premijerno: Ika Bombarder, Kamikaze 60 (ODONAT) i 81 mm (KAM-81) i novi proizvod, dron-metu koji je nazvan GANNET. Kompanija je tada najavila i proširenje svog postrojenja u Šimanovcima.

Pogledajte snimak testiranja letelice Mantis:

Izvor: Srbija Danas/Tango Six

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.