Dušan boluje od najagresivnijeg oblika tumora i potrebna mu je naša pomoć da ode na operaciju

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan boluje od najagresivnijeg oblika tumora i potrebna mu je naša pomoć da ode na operaciju

Dušanu Todoroviću (4) iz Svilajnca vratio se karcinom i hitno mu je potrebna nova operacija.

Najveća prepreka su sredstava za operaciju, jer bolnica u Španiji dečaka neće da primi na lečenje sve dok celokupan iznos ne bude uplaćen na njhov račun. A potrebno je 191. 312 evra.

Sve je počelo kada je Dušan imao dve godine. Prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, kad je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina. Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je napipao u trbuhu deteta strano telo, nakon čega je dao uput u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostifikovan tumor - neoblasma, najagresivniji oblik malignog oboljenja.

FOTO: Privatna arhiva

Nakon izvršene biopsije, pristupilo se hemoterapiji u Beogradu, koja je rezultirala smanjenjem tumora do operativne veličine.

Prva operativna intervencija je realizovana u eksperimentalnoj klinici „Sent Jude“ u Memfisu (SAD). Posle operacije, postupak lečenja se nastavio u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži na Institutu za majku i dete u Beogradu i sprovedene hemoterapije.

Međutim, pre tri meseca Dušanu se bolest vratila.

"Lekari su nam rekli da ne pokušavamo sa hemoterapijom, a u klinici "Sent Jude" u Memfisu  su nas odbili, jer kako su rekli nemaju mogućnosti sa lečenjem recidiva. Ostala namje jedno kliniku „Sant Joan de Deu“ u Barseloni. Međutim, u toj klinici nije moguće platoit ceo račun avansno, već če Dušan lečenje započeti onog trenutka kada ceo iznos bude bio uplaćen na račun klinike", objašnjava Aleksandar, Dušanov otac.

FOTO: Privatna arhiva

Zbog toga, Dušan hitno mora da ide u kliniku „Sant Joan de Deu“ u Barseloni na dodatno dijagnostifikovanje, testiranje i analizu krvi i dva ciklusa hemoterapija i imunoterapiju. On je životno ugrožen i ovaj tretman mu je od posebne važnosti u cilju spasavanja njegovog života. Cena ovog tretmana je 191.312,81 evra

Pomozimo Dušanu Todoroviću slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.