Izvor: RTS, 07.Avg.2022, 14:48

Donja Brnjica, uvredljivi grafiti i psovke upućene Srbima

Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su noćas na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića, na pedesetak metara od pravoslavne crkve u Donjoj Brnjici, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom selu. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su gnusne poruke lice vlasti u Prištini i njihova mrlja.
U kući Dimitrijevića niko ne živi, vlasnik je preminuo, a poruke su jutros primetile komšije.

Osim na zidu, uvredljive >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poruke prema Srbima i Srbiji ispisane su i na asfaltu i banderi.
Srbi u Donjoj Brnjici kažu da svaka ispisana poruka uznemirujuće deluje na njih, ali da je dobro da su meštani suzdržani jer, kako kaže, Albanci u selu očigledno žele da isprovociraju.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su na porodičnoj kući Dimitrijevića u Donjoj Brnjici osvanuli uvredljivi grafiti mržnje i poručio da su gnusne poruke lice vlasti u Prištini i njihova mrlja.
"Ostaje da vidimo hoće li neko iz međunarodne zajednice osuditi ovaj necivilizacijski čin", napisao je Petković na Tviteru. 
U Donjoj Brnjici se u poslednjih desetak godina omasovila prodaja srpskih kuća i imanja. Pre rata je u selu živelo više od 1.500 Srba danas ih je oko 350.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uvredljivi grafiti na albanskom jeziku upućeni Srbima u Donjoj Brnjici

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2022

Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su tokom noći na zidu jedne kuće u mestu Donja Brnjica kod Prištine, na pedesetak metara od pravoslavne crkve u tom mestu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SRAMNE PROVOKACIJE ALBANACA NE PRESTAJU: Osvanuli uvredljivi grafiti prema Srbima u Donjoj Brnjici - meštani uznemireni

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2022

Srbi u Donjoj Brnjici kažu da svaka ispisana poruka kod njih izaziva uznemirenje..Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su noćas na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića, na pedesetak metara od pravoslavne crkve u Donjoj Brnjici, kod Prištine, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke upućene Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2022

Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su noćas na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića, na pedesetak metara od pravoslavne crkve u Donjoj Brnjici, kod Prištine, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom selu...U kući Dimitrijevića niko ne živi, vlasnik je preminuo, a poruke su jutros...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.