Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 13:34

Dobitnica stana u igri "Uzmi račun i pobedi 2020" potpisala ugovor o vlasništvu

U naselju "Zemunske kapije", ugovor o vlasništvu stana od 50 kvadrata sa ministrom finansija Sinišom Malim, potpisala je Maja Florić, dobitnica u prvom izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", koju u okviru borbe protiv sive ekonomije organizuje Vlada Srbije.
U Majinom slučaju bila je to treća sreća. Uz onaj u kome žive, početkom godine uzeli su kredit za stan u Paraćinu, a prošlog vikenda jedna od 30 koverti koje je poslala, donela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << joj stan u Berogradu.

Maja kaže da stan neće prodavati jer deca rastu i ona će lakše da odluče.
"Sreća se ne prodaje", poručuje dobitnica stana.
Od svakog neizdatog fiskalnog računa korist ima samo onaj ko je to izbegao, a od izdatog svi mi, kaže ministar finasija i podseća da držva brbu protiv sive eknomije bazira na sistemskim zakonima.
"Svaki procenat sive ekonomije koji smanjimo taj procenat ulazi u budžet i služi za podizanje kvaliteta života građana Srbije, povećanje plata u javnom sektoru, podizanje minimalne zarade, povećanje penzije. Jasna je želja Vlade Republike Srbije da kroz ovakve nagradne igre podigne svest građana", naglašava Mali.
Za vreme trajanja nagradne igre,pre dve godine, za 33 odsto povećano je izdavanje računa u preduzetničkim firmama, a čak 47 odsto povećan broj prijava građana da im račun nije izdat.
Novi krug nagradne igre počeće u januaru tako da će uz ovogodišnje, biti izvučeno još 11 stanova i 55 automobila.
Za subotnje izvlačenje stiglo je više od tri i po miliona koverti.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali sa dobitnicom u igri "Uzmi račun i pobedi": "Nećemo prodati stan, sreća se ne prodaje"

Izvor: B92, 03.Dec.2020

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u ime Vlade Republike Srbije ugovor o poklonu sa dobitnicom stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020"...Dobitnica je Maja Florić iz Paraćina, a ugovor je potpisan i sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.