Direktor Železnica posle isteka mandata podneo ostavku

Izvor: RTS, 20.Feb.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor "Železnica" posle isteka mandata podneo ostavku

Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić podneo je ostavku na tu funkciju. Stojčiću je istekao mandat 17. januara.
U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je potvrđeno da je Stojčić podneo ostavku.
Stojčić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku Skupštine "Železnica Srbije" a. d. u kome ih obaveštava da podnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostavku.
On navodi i da se njegov mandat završio zaključno sa 17. januarom ove godine.
Podseća da je na dužnost generalnog direktora stupio pre četiri godine konkursnim rešenjem i navodi da je njegov mandat "bio i ostao uslovljen problemima koji onemogućavaju dalju realizaciju procesa restrukturiranja železničkog sektora, bar iz pozicije brojnih činilaca suženog delovanja službe".
Kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta "Železnica Srbije" a. d. da Zakonom o javnim preduzećima, nemogućnost raspolaganja imovinom Železnica Srbije, blokadu žiro-računa u iznosu od 767.700.313, 92 dinara.
U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tanjugu je rečeno da se preduzeće "Železnice Srbije" a. d. ne bavi upravljanjem železničkim projektima i infrastrukturom na železnici već nasleđenim dugovima srpskih železnica i imovinom.
Takođe kažu da su ti procesi pri kraju i da se ispunjavaju uslovi za gašenje tog preduzeća.
Inače, srpske železnice su ranije podeljene na četiri preduzeća: "Infrastruktura železnice Srbije", "Srbija-voz", "Srbija-kargo" i "Železnice Srbije" a. d.
Stojčić je na ovu poziciju postavljen 17. januara 2015. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktor "Železnica Srbije" podneo ostavku

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Feb.2019

Miroslav Stojčić, generalni direktor "Železnica Srbije", iako na godišnjem odmoru, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je medijma u "Upravi Železnica"...Stojčiću je mandat istekao 17. februara i za sada ostaje nejasno da li je to razlog njegove ostavke, ili serija nemilih događaja kod...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.