Izvor: TangoSix.rs, 16.Feb.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor MiG-a: Zaključeni ugovori za rezervne delove MiG-ova koji su donirani Srbiji, u toku konsultacije oko dalje saradnje

Ruska kompanija RSK MiG učestvuje na ovogodišnjem avio-salonu Aero India koji se od 14. do 18. februara održava u vazduhoplovnoj bazi Elahanka kod grada Bangalor. Direktor ove kompanije Ilja Tarasenko dao je intervju za RIA Novosti a novinar Ivan Suraev postavio je i pitanje koje je vezano za Srbiju.
U Srbiju bi krajem marta trebalo da stigne šest lovačkih lovaca MiG-29 koje je Rusija donirala našem vojnom vazduhoplovstvu. Kako smo već preneli, ti avioni sada u Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << prolaze kroz proces tzv. predeksportne pripreme nakon čega će biti isporučeni remontnom zavodu “Moma Stanojlović“ gde će biti dovedeni na standard postojećih srpskih aviona.
Novinara RIA Novosti zanimalo je da li će Rusija učestvovati u njihovom remontu:
– Naravno, RSK MiG je kao nosilac razvoja, uključen u sve radove koji se odnose na produžetak resursa ovih aviona.
Vode se aktivni pregovori, potpisan je niz ugovora oko uvoza rezervnih delova u Srbiju preko Rosoboroneksporta. U toku su konsultacije sa srpskom stranom i nadam se da ćemo uskoro doći i do potpisivanja ugovora. – rekao je Tarasenko.
Do sada su srpski zvaničnici nekoliko puta iznosili samo pojedine detalje ovog posla, kao na primer da je izabran deo naoružanja kao i to koliko će koštati modernizacija aviona i druge detalje vezane za njihovo uvođenje u naoružanje. Izjava direktora MiG-a je samo još jedna potvrda da se aktivnosti oko nabavke aviona i dalje neprekidno odvijaju i to, po svemu sudeći, u pozitivnom smeru.
U prilog tome može ići i nedavna poseta ministra odbrane Zorana Đorđevića Moskvi kada je između ostalog, imao i razgovor sa direktorom Federalne službe za vojnotehničku saradnju Dmitrijem Jevgenjevičem Šugajevim.
The post Direktor MiG-a: Zaključeni ugovori za rezervne delove MiG-ova koji su donirani Srbiji, u toku konsultacije oko dalje saradnje appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.