Deset puta više majki doniralo mleko

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset puta više majki doniralo mleko

Banka humanog mleka prikupila je dvostruko više mleka u odnosu na prethodnu godinu, a broj mama koje su donirale porastao je čak 10 puta, rekla je direktorka Instituta za neonatologiju Niveska Božinović-Prekajski.

Ona je rekla da je od mama donora prikupljeno tri puta više mleka u odnosu na prošlu godinu, čak 319 litara više, kao i da je do sada ukupno prikupljeno 1.293 litra mleka.

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške medija i "Rose” koja je zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Institutom pokrenula kampanju prikupljanja humanog mleka pre pet meseci. Od "Rose” je Banka dobila medicinsku opremu i dostavno vozilo kojim se mleko prevozi od mama do instituta. Na ovaj način bebe smeštene na Institut dobijaju najzdraviju hranu, majčino mleko - rekla je Božinović-Prekajski.

Akcija prikupljana humanog mleka koju je pokrenula "Rosa" nastaviće se i u narednoj, 2011. godini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKLON ZA BANKU HUMANOG MLEKA

Izvor: Kurir, 10.Dec.2010

BEOGRAD - Banka humanog mleka u Srbiji i regionu dobila je najsavremeniju medicinsku opremu i dostavno vozilo za prikupljanje mleka zahvaljujući uspešnoj petomesečnoj kampanji koju je Rosa voda pokrenula sa Institutom za neonatologiju...Projekat, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, trajao...

Nastavak na Kurir...

Rosa pomogla opremanje prve banke humanog mleka

Izvor: Economy.rs, 11.Dec.2010, 04:22

Prva Banka humanog mleka u Srbiji i regionu dobila je najsavremeniju medicinsku opremu i dostavno vozilo za prikupljanje mleka zahvaljujući uspešno realizovanoj petomesečnoj kampanji koju je Rosa voda pokrenula sa Institutom za neonatologiju.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.