POKLON ZA BANKU HUMANOG MLEKA

Izvor: Kurir, 10.Dec.2010, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKLON ZA BANKU HUMANOG MLEKA

BEOGRAD - Banka humanog mleka u Srbiji i regionu dobila je najsavremeniju medicinsku opremu i dostavno vozilo za prikupljanje mleka zahvaljujući uspešnoj petomesečnoj kampanji koju je Rosa voda pokrenula sa Institutom za neonatologiju.

Projekat, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, trajao je od juna do novembra ove godine i u tom periodu, od svake prodate flaše Rosa vode od 1,5 litar, odvajana su sredstva za ovu humanitarnu akciju. Osim konkretne pomoći, projekat je imao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << edukativni karakter - da podigne svest javnosti o doniranju humanog mleka, čime je udvostručena količina prikupljenog mleka.

Tako je broj majki dobrovoljnih davalaca mleka znatno povećan u odnosu na prethodnu godinu, dok je putem socijalnih mreža više od 20.000 ljudi podržalo ovaj projekat na različite načine.

- Zahvaljujući partnerstvu sa Rosa vodom i podršci medija, došli smo do mnogo većih količina mleka u našoj banci koja su izmenila život prevremeno rođene dece koja su na adaptiranim formulama - rekla je direktor Instituta za neonatologiju Niveska Božinović Prekajski i dodala da je ta banka od oktobra članica Evropske asocijacije banaka mleka.

- Projekat je kroz marketinšku kampanju uspeo da postane priznat širom Srbije i zadobio pažnju svetske javnosti, čemu doprinosi i činjenica da je proglašen za jednog od tri finaliste na konkursu za najbolju humanitarnu kampanju na takmičenju u Škotskoj - rekla je brend menadžer Rosa vode Tanja Petrović.

Božinović-Prekajski i Petrović su zahvalile svima koji su podržali ovu akciju i najavile nastavak saradnje za sledeću godinu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.