Izvor: Danas, 19.Apr.2023, 07:00

Deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma: Karta za opstanak na vlasti, Srbi na severu i dalje bez ZSO

Sada se vidi da se briselski proces posle deset godina vratio u političkom smislu na početak. Ponovo su Srbi van institucija i bokotuju izbore i ponovi su vraćeni na tu 2013. Vlast u Beogradu je dobila deset godina, a iako smo suštinski dobili deceniju realtivnog mira, Srbi sa severa nisu dobili Zajednicu srpskih opština i vraćeni su na početak, kaže za Danas novinar Milivoje Mihajlović, povodom desetogodišnjice od potpisivanja Prvog sporazuma o principima koji regulišu normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, poznatijeg kao Briselski sporazum.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Politička braća Grim bez odgovornosti za katastrofalnu politiku prema KiM“: Opozicija povodom desetogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma

Izvor: Danas, 19.Apr.2023

Predstavnici opozicionih opcija u Srbiji nemaju reči hvale za Briselski sporazum i one koji su ga pre deset godina 19. aprila prihvatili, tadašnjeg premijera Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandar Vučića, koji je sada predsednik države.

Nastavak na Danas...

Ponoš: Deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, Kosovo je sve dalje od Srbije

Izvor: Beta, 19.Apr.2023

Lider pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je danas da Srbi i Albanci nisu danas bliže nego što su bili pre deset godina, kada je potpisan Briselski sporazum, koji između ostalog predviđa formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), dok je "Kosovo sve dalje od Srbije".Ponoš je za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.