Danas počinje isplata zarada putarima Nibensa

Izvor: Blic, 11.Avg.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje isplata zarada putarima "Nibensa"

Isplata zaostalih zarada putarima Preduzeća za puteve "Beograd" počinje danas, dok će zaposleni u još dva preduzeća koja posluju u okviru Nibens grupe, "Vranju" i "Bačkaputu", zarade dobiti sutra, rečeno je Tanjugu u AIK banci.

U preduzećima za puteve Nibensa "Niš" i "Kragujevac" već je isplaćena po jedna mesečna zarada. Radnici Nibens preduzeća za puteve " >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vranje" i "Bačkaput" su u svojim firmama privremeno obustavili proteste, u "Nišu" i "Kragujevcu" danas nisu ni protestovali, dok su radnici preduzeća za puteve "Beograd" nastavili protest ispred sedišta firme, rekli su Tanjugu sindikalni predstavnici.

Predstavnici preduzeća za puteve u sastavu Nibens grupe sutra će odlučiti na koji način će protestovati jer im nisu isplaćene zaostale zarade, najavila je danas predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Ona je agenciji Beta rekla da je za sutra zakazana vanredna sednica Republičkog odbora sindikata putara na kojoj će se odlučivati da li će putari nastaviti da protestuju uz minimum obavljanja posla ili će preduzeti neke druge mere kako bi ostvarili svoja prava.

Zaposleni u preduzećima za puteve iz Nibens grupe protestuju od 9. avgusta jer nije ispunjen dogovor predstavnika vlasti i banaka od prošle nedelje da im budu isplaćene zaostale zarade.

U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš","Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada.

Protest je juče održan u okviru preduzeća jer je policija sprečila putare koji su najavili blokiradu radove na Koridor 10 da to učine. Putari iz Beograda, Niša, Vranja i Novog Sada i danas su protestovali u svojim preduzećima, a manji broj policajaca je dežurao ispred fabričkih kapija.

Radnici Preduzeca za puteve "Kragujevac" ne protestuju jer su dobili zaostale zarade i imaju rok da završe ugovorene poslove.

Prema najavama iz Ministarstva za infrastrukturu Srbije, radnici Nibensa bi sutra trabalo da dobiju zarade.

Povezane vesti: Putari najavljuju: Od sutra blokade Oteto sedam estonskih turista u Libanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje isplata zarada putarima Nibensa

Izvor: Capital.ba, 11.Avg.2011

BEOGRAD, Isplata zaostalih zarada putarima Preduzeća za puteve 'Beograd' počinje danas, dok će zaposleni u još dva preduzeća koja posluju u okviru Nibens grupe, 'Vranje' i 'Bačkaput', zarade dobiti sutra, rečeno je Tanjugu u AIK banci. Preduzećima za puteve Nibensa 'Niš' i 'Kragujevac' već...

Nastavak na Capital.ba...

Putarima "Nibensa" iz Beograda isplaćena plata za april

Izvor: Blic, 11.Avg.2011

Radnicima Preduzeća za puteve (PZP) Beograd, u sastavu "Nibens grupe", "AIK banka" je danas uplatila mesečnu zaradu za april, potvrdio je predsednik sindikata te firme Milan Jovanović. On je rekao da su radnici tog preduzeća dobili i naknadu za prevoz za mart. Zaposlenima u još dva preduzeća koja...

Nastavak na Blic...

Radnicima Nibensa isplaćena zarada

Izvor: B92, 11.Avg.2011

Beograd -- Radnicima Preduzeća za puteve Beograd, u sastavu "Nibens grupe", AIK banka je uplatila mesečnu zaradu za april...Predsednik sindikata te firme Milan Jovanović je rekao da su radnici tog preduzeća dobili i naknadu za prevoz za mart...Kako je ranije rečeno u AIK banci, zaposlenima u još...

Nastavak na B92...

Počela isplata zarada putarima Nibens grupe

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2011, 09:50

BEOGRAD - Radnici Preduzeća za puteve (PZP) Beograd dobili su i naknadu za prevoz za mart.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.