Izvor: RTS, 15.Sep.2021, 15:52

Dan srpskog jedinstva obeležen u Studentskom gradu

Današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, obeležava se i u Studentskom gradu. Tim povodom se sa akademcima susreo i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.
Uvodna beseda, pa neformalno druženje. Gujon kaže da je lepo videti mlade ljude kako obeležavaju praznik.

"Finansiramo omladinske projekte u dijaspori i regionu koji imaju za cilj očuvanje jezika., očuvanja kulture, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvaranja dopunskih škola srpskog jezika i u tome to ćemo da nastavimo u narednom periodu. Ali važno je da na jedan dan svi zajedno, od Prizrena do Subotice, od Hrvatske do Rumunije, budemo jedinstveni i istaknemo svoju trobojku", kazao je Arno Gujon.
Student prorektor Univerziteta u Beogradu Uroš Mijatović je rekao da ovaj datum od pre 103 godine danas poprima jedan izuzetan značaj.
"Tako da sigurno možemo reći da za nas ovaj praznik predstavlja veliku sobodu, a i jedinstvo svih Srba iz celog sveta", rekao je Mijatović.
Zato su praznik sa beogradskim akademcima u Studentskom gradu obeležili i studenti iz regiona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gujon sa studentima obeležio Dan srpskog jedinstva: Biti Srbin znači osećati se kao Srbin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon obeležio je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajedno sa studentima u Studentskom gradu i istakao da u mestima gde su velike tenzije zastava za Srbe označava slobodu..."Tamo gde su velike tenzije, na jugu naše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.