Gujon sa studentima obeležio Dan srpskog jedinstva: Biti Srbin znači osećati se kao Srbin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 16:30

Gujon sa studentima obeležio Dan srpskog jedinstva: Biti Srbin znači osećati se kao Srbin

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon obeležio je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajedno sa studentima u Studentskom gradu i istakao da u mestima gde su velike tenzije zastava za Srbe označava slobodu.

"Tamo gde su velike tenzije, na jugu naše zemlje, na Kosovu i Metohiji, kao i u Bosni i Hercegovini i tako dalje, za Srbe zastava označava slobodu. Poštuju je i ističu svuda", rekao je Gujon.

Gujon je čestitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okupljenima "veliki praznik" i ukazao na važnost ovog datuma za srpsku istoriju i srpski narod.

On je istakao da po rođenju nije Srbin, ali je rekao da biti Srbin ne znači samo živeti u Beogradu ili na primer u Kragujevcu, već osećati se kao Srbin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, veliki broj mladih akademaca okupio se na platou Studenjaka da zajedno sa Gujonom obeleži ovaj dan.

Studenti su Gujona pozdravili velikim aplauzom i nakon zajedničkog fotografisanja ostali da sa njim razgovaraju o značaju obeležavanja ovog dana i planovima rada Kancelarije za mlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.