Čopor besnih pasa kruži predgrađem Obrenovca

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čopor besnih pasa kruži predgrađem Obrenovca

Pre nekoliko dana, čopor besnih pasa napao je domaće životinje na jednom imanju u Obrenovcu. Stradalo je deset ovaca. Domaćin je ojačao zaštitne ograde, ali strahuje za bezbednost dece.
Čopor pasa lutalica prvi put je ušao na imanje Vitomira Marića u Obrenovcu pre četiri dana i rastrgao osam ovaca. Krvavi pir ponovili su i sledećeg dana na preostale dve ovce u toru.

"Sutradan su opet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ušli u domaćinstvo i zaklali jednu ovcu. Svi smo u strahu zbog dece. Često dolazimo kod roditelja, a i u komšiluku ima dosta dece. Postaje neizdrživo", žali se Mirjana Negovanov.
Kada je jutros krenuo u prodavnicu, Vitomir je pored puta video čopor pasa.
"Tu u bagrenjaku su se pritajili, čekaju šest-sedam pasa. Trenutno ne napadaju decu. Moraću da pojačam ogradu da bih mogao da kupim novo stado, jer živim od toga", ističe Vitomir Marić.
Posle prijave, dežurni veterinar je obišao mesto napada. Kaže da svaki put kada čopor pasa lutalica napadne, mora da se proveri da li su psi oboleli od besnila.
Doktor Veterinarske medicine Boban Nikolić napominje da se psi stavljaju desetak dana u karantin na posmatranje kako bi se utvrdilo da li je besnilo u pitanju ili ne.
"Radi se o lutalicama i ne može se sa sigurnošću reći da li je u pitanju besnilo ili nije", kaže Boban Nikolić. 
U ovom trenutku neophodno je da nadležni uhvate čopor pasa lutalica. Kako ističu u jednoj od ukupno sedam veterinarskih ambulanti u Obrenovcu, u protekla dva meseca vakcinisali su više od dve hiljade pasa, kod kojih nije otkriveno besnilo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zbog ČOPORA BESNIH PASA ekipe "Veterine" VANREDNO upućene u Obrenovac

Izvor: Blic, 18.Apr.2018, 15:21

Dve ekipe "Veterine Beograd" trenutno dežuraju u Obrenovcu, a jedna je bila i jutros zbog vesti da je čopor besnih pasa rastrgao ovce na jednom imanju, kažu za "Blic" iz ovog preduzeća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.