Bradić: Oštećenja na manastirima

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Oštećenja na manastirima

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić izjavio je danas da je nekoliko manastira u okolini Kraljeva oštećeno posle zemljotresa, ali da je situacija na terenu stabilna.

Bradić je u Skupštini Srbije rekao da je Žiča oštećena, odnosno da je severni zid tog objekta napukao, ali da manastir može da "nastavi da služi svojoj svrsi".

Manastir Sopoćani, prema njegovim rečima, pretrpeo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je manja oštećenja, a nema oštećenja na Studenici.

Bradić je dodao da su ekipe Republičkog zavoda za zaštitu spomenika, kao i kraljevačkog ogranka tog zavoda, na terenu i da utvrdjuju stanje.

U zemljotresu koji se jutros u 1.56 časova dogodio deset kilometra severozapadno od Kraljeva, poginule su dve osobe, dok je povredjeno više njih, a pričinjena je i znatna materijalna šteta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.