Beogradski aerodrom od 20. novembra očekuje IIIb

Izvor: Blic, 29.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski aerodrom od 20. novembra očekuje IIIb

Saša Vlaisavljević

Direktor Jat ervejza Saša Vlaisavljević potvrdio je da je to preduzeće dobilo ponudu Aerodroma „Nikola Tesla" da za 35 miliona evra kupi deo imovine Jata.



Vlaisavljević je kako prenosi B92,naveo da će pre izjašnjavanja o tom predlogu sačekati da Vlada Srbije usvoju strategiju oporavka te aviokompanije, dodajući da ne želi da komentariše odakle Aerodromu novac, kao ni to da li je tačno da je novac obezbeđen od aerodromskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taksi, koje su najskuplje u Evropi.

Vlada Srbije bi danas trebalo da odluči da li prihvata strategiju za oporavak Jata, a mediji su pisali da je vlada podeljena po tom pitanju. Kako navode, Ministarstvo ekonomije i Agencija za privatizaciju zagovaraju prodaju zgrada u zemlji i inostranstvu, koje su vlasništvo Jata, dok Ministarstvo finansija i premijer Mirko Cvetković smatraju da Jat može da se oporavi bez rasprodaje imovine.

U rukovodstvu Aerodroma „Nikola Tesla" juče nisu želeli da komentarišu navode direktora „Jat ervejza" uz opasku da je država vlasnik oba preduzeća i da ona mora prvo da odluči.

„Jedino je tačno da smo dali predloge radnoj grupi za restruktuisanje Jata koju je osnovala Vlada Srbije i kao članovi radne grupe učestvujemo u celom poslu. Nekorektno je iznositi u javnost bilo kakve predloge, dok se Vlada Srbije o njima ne izjasni", kaže sagovronik „Blica" iz rukovodstva beogradskog aerodroma.

Tender za Jat raspisan je 31. jula i tada je utvrđena minimalna cena za 51 odsto akcija Jata od 51 milion evra, ali tendersku dokumentaciju nije otkupila nijedna kompanija do isteka roka 26. septembra.

Kategorija IIIB na aerodromu krajem novembra

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla" dobio je sertifikat da ispunjava sve neophodne uslove za rad u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti - kategoriju IIIb, i očekuje se da ta izmena stupi na snagu oko 20. novembra, saopšteno je iz tog preduzeća. To znači da će avioni moći da sleću na aerodrom pri vidljivosti od 75 metara i da poleću pri vidljivosti od 150 metara, a tokom zimske sezone poletanje će biti omogućeno i pri vidljivosti od 75 metara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.