Beograd raspisao poziv parovima za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd raspisao poziv parovima za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Nakon što je na sednici Skupštine grada Beograda 25. jula ove godine doneta odluka o finansiranju, raspisan je javni poziv za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda. Grad je u ovu svrhu iz budžeta za 2019.godinu izdvojio 30 miliona dinara.
Pravo na prijavu na konkurs imaju parovi sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda kod kojih ženski partner nije navršio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 45 godina starosti, gde žena nije rađala i iza sebe ima tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje.

Parovi sa teritorije Beograda koji žele da konkurišu za vantelesnu oplodnju o trošku Grada moraju da prikupe dokumentaciju i pošalju je u Gradski sekretarijat za zdravstvo. Krajnji rok za podnošenje prijave je 7. oktobar.
"Iako na prvi pogled spisak potrebne dokumentacije za konkurs izgleda obimno, a rok za podnošenje prijave se čini prekratak, nadamo se da će svi parovi kojima su neophodni dodatni pokušaji potpomognute oplodnje imati vremena da se pripreme i na vreme jave na konkurs" ističu u Udruženju "Šansa za roditeljstvo".
Od potrebne dokumentacije potrebno je priložiti dokaz o tri neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje, potpisanu izjavu žene da nije rađala, izvod iz matične knjige rođenih za ženu, izvod iz matične knjige venčanih ili overenu izjavu o vanbračnoj zajednici, potvrdu o prebivalištu za oba supružnika/vanbračna partnera, uverenje o državljanstvu Republike Srbije za oba partnera, fotokopiju ili očitanu čipovanu ličnu kartu, kao i dokaz o visini mesečnih prihoda.
Propisani kriterijumi na osnovu kojih Komisija vrši rangiranje odnose se na bodovanje godina starosti žene, kao i na zajednički prosek prihoda bračnog/vanbračnog para u poslednja tri meseca.
"Finansiranje dodatnih pokušaja vantelesne oplodnje je od velike važnosti za parove koji su iscrpeli svoje finansijske mogućnosti i pokušaje o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Iako već dosta gradova pomaže parove, Udruženje apeluje na sve lokalne samouprave da se priključe i pomognu svima da ostvare svoju šansu za roditeljstvo. Grad Beograd, kao najveća gradska uprava, predstavlja podstrek na koji način ostali gradovi mogu da podrže svoje građane", zaključili su u Udruženju "Šansa za roditeljstvo".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠANSA ZA RODITELJSTVO: Četvrti pokušaj za vantelesnu oplodnju

Izvor: Kurir, 23.Sep.2019

Beograd je u tu svrhu izdvojio 30 miliona dinara  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.