Raspisan konkurs za finansiranje vantelesne oplodnje o trošku Beograda, prijave do 7. oktobra

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za finansiranje vantelesne oplodnje o trošku Beograda, prijave do 7. oktobra

Javni poziv za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda raspisan je danas i trajaće do 7. oktobra, a u tu svrhu je iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojeno 30 miliona dinara.

Navodeći da je odluka o finansiranju vantelesne oplodnje usvojena na sednici Skupštine Beograda 25. jula, iz udruženja Šansa za roditeljstvo su podsetili da pravo na prijavu na konkurs imaju parovi sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda kod kojih ženski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partner nije navršio 45 godina starosti, gde žena nije rađala i iza sebe ima tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje.

Parovi sa teritorije Beograda koji žele da konkurišu za vantelesnu oplodnju o trošku Grada moraju da prikupe dokumentaciju i pošalju je ili odnesu do 7. oktobra u Gradski sekretarijat za zdravstvo, u Ulici kraljice Marije I.

Od potrebne dokumentacije potrebno je priložiti dokaz o tri neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje, potpisanu izjavu žene da nije rađala, izvod iz matične knjige rođenih za ženu, izvod iz matične knjige venčanih ili overenu izjavu o vanbračnoj zajednici, potvrdu o prebivalištu za oba supružnika/vanbračna partnera, uverenje o državljanstvu Srbije za oba partnera, fotokopiju ili očitanu čipovanu ličnu kartu, kao i dokaz o visini mesečnih prihoda.

Propisani kriterijumi na osnovu kojih Komisija vrši rangiranje odnose se na bodovanje godina starosti žene, kao i na zajednički prosek prihoda bračnog/vanbračnog para u poslednja tri meseca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Beograd raspisao poziv parovima za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: RTS, 23.Sep.2019

Nakon što je na sednici Skupštine grada Beograda 25. jula ove godine doneta odluka o finansiranju, raspisan je javni poziv za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda. Grad je u ovu svrhu iz budžeta za 2019.godinu izdvojio 30 miliona dinara. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.