Belhospis na maratonu sakupio 35.000 evra za onkološke pacijente

Izvor: RTS, 22.Apr.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belhospis na maratonu sakupio 35.000 evra za onkološke pacijente

Humanitarnom akcijom Belhospis TIM sakupljeno je, na 31. Beogradskom maratonu, 35.000 evra namenjenih za pomoć onkološkim pacijentima i njihovim porodicama, saopštila je ta organizacija.
U akciji je učestvovalo više od 700 trkača zahvaljujući čijem učešću je sakupljen novac za Belhospis centar koji će njime u ovoj godini obezbediti 2.300 besplatnih kućnih poseta onkološkim pacijentima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Osim takmičara, akciju su podržali predstavnici diplomatskog kora ambasador Belgije Leo D'aes i šef misije Saveta Evrope u Srbiji Tim Kartrajt, kao i brojne domaće kompanije, kaže se u saopštenju.
Humanitarna akcija Belhospis TIM organizuje se već sedam godina na Beogradskom maratonu, a u okviru nje učesnici trče i prikupljaju sredstva za pomoć Belhospis centru u besplatnom palijativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti, navodi se u saopštenju.
Belhospis je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 14 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.