Aerodrom Morava u oktobru  spraman za promotivni let

Izvor: Glas javnosti, 29.Sep.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Morava u oktobru spraman za promotivni let

KRALJEVO – Aerodromi u Beogradu i Nišu uskoro neće biti jedina mesta u Srbiji u koje će sletati avioni iz inostranstva. Civilni aerodrom Morava, koji se gradi na delu vojnog aerodroma u Lađevcima, već u oktobru biće spreman za promotivni let, a od proleća naredne godine za redovan saobraćaj.

Aerodrom Morava ima značajan potencijal u putničkom i robnom vazdušnom saobraćaju. Njemu gravitira desetak opština i četiri okruga – Moravički, Rasinski, Raški i Šumadijski, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << velikim gradskim centrima Čačak, Kraljevo, Novi Pazar, Kragujevac i Kruševac, što je oko 2,5 miliona stanovnika, piše Nova magazin.

Ova vazdušna luka bila bi idealna alternativa Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, a u budućnosti i centralni aerodrom za područja koja mu gravitiraju.

Kontrolni toranj na aerodromu porušen je u NATO bombardovanju, a trenutno se privodi kraju izgradnja pristanišne zgrade, kontrolnog tornja, tehnoekonomskog bloka i uređenje piste. Predviđeno je da će na ovaj aerodrom moći da sleću manji avioni kapaciteta do 100 putnika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.