Za novčanu pomoć Fondu solidarnosti prijavilo se 1668 umetnika, apel vladi da pripremi dugoročne mere

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Avg.2020, 17:11

Za novčanu pomoć Fondu solidarnosti prijavilo se 1668 umetnika, apel vladi da pripremi dugoročne mere

Na poziv Fonda solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije za dodelu pomoći egzistencijalno ugroženim koleginicama i kolegama usled krize izazvane pandemijom KOVID-19 javilo 1.668 umetnika i umetnica, samostalnih stručnjaka u oblasti kulture i drugih kulturnih radnika i radnica, što je otprilike tri puta više nego što smo očekivali.

 
Samim tim i pregledavanje prispelih prijava i donošenje odluka o tome kome će pomoć biti dodeljena moraće da traje duže, najavila je Nezavisna kulturna scena Srbije.
 
Dodela pomoći vršiće se na osnovu pravilnikaa na OVOM linku tako da ona bude dostupna najugroženijima, pod uslovom da ispunjavaju druge uslove definisane pozivom za solidarnu pomoć....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo kulture i Vlada hitno da donesu mere za sve umetnike

Izvor: Danas, 10.Avg.2020

Na poziv Fonda solidarnosti kulturnih radnika i radnica Srbije za dodelu pomoći egzistencijalno ugroženim radnicima u kulturi usled krize izazvane pandemijom kovida 19 javilo se 1.668 umetnika i umetnica, samostalnih stručnjaka u oblasti kulture i drugih kulturnih radnika i radnica..

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.