PREMIJERA: Predstava „Budućnost“ u Beogradskom dramskom pozorištu

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Dec.2023, 19:36

PREMIJERA: Predstava „Budućnost“ u Beogradskom dramskom pozorištu

Premijera predstave „Budućnost“ u Beogradskom dramskom pozorištu održaće se 15. decembra u 19,30 časova.

 
Ljudski otpad, vidljiv i nevidljiv, putuje kroz ogromne atmosferske slojeve i široke okeanske struje. Raširili su se daleko, sve do pupka okeana, do usamljenog atola dve hiljade kilometara udaljenog od najbliže civilizacije. Akumuliraju se u telu odanog albatrosa, koji stotinama i stotinama kilometara dugih godina skuplja hranu za svoje mlade, i završavaju u stomaku mladog albatrosa.
 
Milioni i milioni godina letenja iznad nemirne površine mora, nebrojeni albatrosi, koji su se brinuli i trudili se da omoguće nastavak vrste, dolaze u dodir sa ljudskom genijalnošću, materijom starom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Ljudski otpad, vidljiv i nevidljiv caruje svetom: U susret premijeri "Budućnosti" u Beogradskom dramskom pozorištu

Izvor: Blic, 12.Dec.2023, 15:07

Ekološka kriza je neodvojiva od krize kapitalizma. To je sistem u kojem živimo i koji se zasniva na tome da iskorišćava sve, i eksploatiše do kraja - kazao je čuveni mladi slovenački reditelj Žiga Divjak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.